Malíř Houser vystavuje především instalaci Barvometrie - mohutný blok červených vertikálních nití vedoucích od světlíku k podlaze. Podle galeristů Houser vytvořil pravidelný rastr tenkých barevných "stalaktitů", vzniklých díky přirozenému stékání barviva a laku s nezvyklým využitím gravitace jako výtvarného prostředku.

Osmimetrový "vodopád barvy" se rodil tři měsíce. Instalaci v prvním patře Domu umění doplňují po stranách monochromní plochy - "oči" kruhových formátů.

V Galerii Jaroslava Krále návštěvníci najdou fotografie Roberta V. Nováka, známého spíše jako grafického designéra. Vybral snímky z cyklů Musaion, Krajina, Z dějin umění a Fragmenty detektivního příběhu.

"Mám rád, když mohu sám na výstavách rozkrývat způsoby uvažování autorů, nejen pohledem na jejich jednotlivá díla, ale i na celky z děl sestavené. Především mě vzrušují impulzy, které se mohou zdát marginální a zdánlivě zanedbatelné, ale které ve mě vyvolávají pocit, že jsem nahlédl do nějakého skrytého kouta, kde nacházím ještě něco navíc," popsal svůj přístup Novák.

Nabídku Domu umění města Brna doplňuje výstava V hlavě architekta, na které se spolupodíleli Kraus a Sládeček. Expozici tvoří výběr staveb, které Sládeček obdivuje u Krause a naopak. Vznikla tak podle galeristů prostorová koláž, která je zároveň sondou do hlav obou architektů.