Devětatřicetiletá Klára nemohla s partnerem počít dítě přirozenou cestou, adoptovat nechtěli. Nakonec se ale dozvěděli o náhradních matkách a Klára se se ženou z jednoho inzerátu sešla.

Kateřina Holášková, jak si žena říkala, přišla na schůzku v brněnské kavárně a s Klárou si hned padly do oka. Kateřina působila seriózně – byla slušně oblečená, příjemná a i o tématu mluvila velmi fundovaně. Navíc měla podle svých slov už jedno náhradní mateřství za sebou.

"Žena, která vystupovala jako potenciální náhradní matka, se zmínila, že má zkušenosti s klinikou, kde tyto záležitosti probíhají. Ten institut náhradního mateřství není příliš běžný, nicméně vyskytuje se. Odměna za tuto službu se pohybuje v řadech statisíců, vždy záleží na individuální domluvě, může to být klidně i půl milionu korun," uvedl v pořadu Na stopě policejní mluvčí Pavel Šváb.

Klára se s Kateřinou setkala po týdnu znovu na předání zálohy, která činila 100 000 korun. Pak už s ní Klára mluvila jen jednou. Kateřiny mobil byl nedostupný a žena jako by zmizela z povrchu zemského.

Až po pěti měsících se Klára odhodlala jít na policii. To ovšem značně zkomplikovalo celé vyšetřování – například záznamy z kamer, které jsou v kavárně, kde měly ženy první schůzku, už byly dávno smazané.

Policie tak po ženě pátrá pouze s identikitem a popisem od Kláry. Kateřina je přibližně 170 centimetrů vysoká, má hnědé vlasy po ramena a tmavé oči. Přibližný věk ženy je mezi 30 a 35 lety. 

Pokud ženu poznáváte, ozvěte se na speciální policejní lince k tomuto případu na čísle: 974 623 639.