Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

5 záhad kolem smrti brněnského faráře: Ostraha u nemocničního lůžka a odložené odpojení od přístrojů

/
  • Otec Robinek je pochován v klášterní hrobce.
    26. února 2016 ● 18:11

    Odešel jim důvěrník a člověk, který je provázel na cestě víry. Mladí farníci z řádu minoritů se se smrtí brněnského kněze Roberta Marii Mayera (†41), kterému říkali otec Robinek, smiřují jen těžko. Na Facebooku vyjmenovali řadu záhad, které jeho úmrtí provází.

  • 1.

    Jak k úrazu došlo?

    Základní otázkou je, jak k úmrtí otce Robinka mohlo dojít. „Policisté z oddělení Brno-Výstaviště pracují na případu pádu muže z balkonu. Událost se stala ráno prvního února v Brně-Kohoutovicích,“ uvedli k případu stroze policisté. Ví se jen, že byt, z jehož balkonu se kněz zřítil, se nachází ve čtvrtém patře a patří Mayerovým známým, ke kterým farář často a rád chodil na návštěvy.

    Otec Robinek zemřel za záhadných okolností.
    Autor: Facebook.com

  • 2.

    Embargo

    Farář byl záchranáři okamžitě transportován do nemocnice, kde na jednotce ARO bojoval o život. O jeho případu ale nebylo v té době mnoho informací, což rozladilo zejména mladé věřící, kteří o tom diskutovali na internetu. „Proč je od české policie dáno ‚embargo‘, jak se to stalo, proč nemá žádné informace ani rodina, proč je plno dezinformací na webu i na Facebooku, proč nikdo nic pořádně neví, jak se Robinkův úraz stal,“ psali.

    Otec Robinek se staral o mladé farníky.
    Autor: Facebook.com

  • 3.

    Hlídala ho policie

    Ve stejném příspěvku se také objevila informace, že Robinka na jednotce ARO hlídala policie. „Nikdo k němu nesmí, kromě lékařů, zdravotních sester, nemocničního kaplana a bratří minoritů,“ tvrdili s tím, že byl v případu obviněn jakýsi místní farář. To ale policie nepotvrdila, naopak uvedla, že vyšetřování neprokázalo, že by na Robinkově smrti měla podíl jakákoli další osoba.

    Tisíce lidí spolu s církevní elitou se přišly do kostela sv. Janů v Brně naposledy rozloučit s jedním z nejoblíbenějších farářů na Moravě, Robertem Mariou Mayerem (†41). Člen řádu minoritů utrpěl 1. února vážný úraz a po pěti dnech v nemocnici na ARO zemřel.
    Autor: Foto Blesk - Jiří Nováček

  • 4.

    Sebevražda?

    Myšlenky na to, že by se farář rozhodl jít proti Bohu a vzít si život sám, jsou mezi věřícími pochopitelně tabu. Řada ostatních diskutujících na internetu se ale k této variantě přiklání. „Nešťastná náhoda je u normálního dospělého člověka vyloučená,“ napsal jeden z nich. Minorité ale zesnulému uspořádali církevní pohřeb a jeho tělo bylo uloženo do klášterní hrobky, z čehož vyplývá, že sebevražda musela být vyloučena. Jeho smrt tak mohla způsobit náhlá nevolnost nebo nešikovnost.

    Otec Robinek je pochován v klášterní hrobce.
    Autor: Facebook.com

  • 5.

    Chtěli ho odpojit

    Pád ze čtvrtého patra farář přežil jen zázrakem. Do nemocnice v Brně-Bohunicích byl převezen v kritickém stavu s poraněním páteře a hlavy. Podle minoritů, kteří se za něj po celou dobu usilovně modlili, ho lékaři chtěli odpojit od přístrojů už dva dny po osudném pádu. Nakonec o život bojoval ještě další tři dny. „Dnes 5. 2. 2016 lékaři konstatovali smrt a v 15.00 hodin bylo jeho tělo odpojeno od podpůrných přístrojů,“ oznámili minorité na svém Facebooku.

    Smuteční oznámení
    Autor: Facebook.com

Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy