„Už delší dobu se mi hůře dýchalo, tak jsem chrčela, jako kdybych neměla odkašláno,“ začíná paní Marcela, které se stav zhoršil v luhačovických lázních na inhalaci. Když ji pak poslali na vyšetření, nechtěla výsledkům uvěřit. „Čekala jsem dva týdny na výsledek histologie, kde vyšlo, že je to hodně špatný, musela jsem nastoupit na tu nejdrastičtější chemoterapii,“ řekla Blesk.cz.

Po dvou dnech chemoterapie, kdy bylo paní Marcele na umření, ji syn přemluvil k domácí léčbě. „Opravdu velice se mi do toho nechtělo. Ale poté, co mi bylo v nemocnici velmi zle, tak jsem se k tomu pomalu více přikláněla,“ říká. Prý ji přesvědčilo, když jí syn nabídl, že se o ni bude starat a budou společně bydlet. „Tak jsem nakonec podepsala revers a nastoupila jsem u syna,“ řekla Blesk.cz 

Vaše tělo se umí vyléčit samo, tvrdí syn Marcely

„Celá léčba je založena na tom, že naše tělo se umí zahojit a umí se léčit samo. Máme perfektní tělo, ale neumíme ho využívat,“ vysvětlil Blesk.cz syn Michal (46). Podle něj je potřeba odstranit duševní příčinu nemoci. Matce naordinoval pouze čisté ovocné a zeleninové šťávy. „Syn mi dal šťávy na 42 dní, ještě mi zbývá týden, takže už finišuji,“ řekla pro Blesk.cz. Denně si dá tři šťávy, nic jiného nejí.

Podívejte se na reportáž o paní Marcele:

Video
Video se připravuje ...

Paní Marcela (65): Z rakoviny mě vyléčily ovocné a zeleninové šťávy Tomáš Polák, Jiří Nováček, Petr Soukup

„Po měsíci alternativní léčby na čerstvých šťávách, reiki, lásky rodiny a dalších doplňcích léčby je zde jasný důkaz, že tato léčba funguje a zabírá i na nejtěžší nemoc, o které bylo řečeno „odborníky“, že nejde vyléčit,“ radoval se syn v lednu na sociální síti. Přiložil i fotografie dvou rentgenových snímků, které mají dokazovat ustoupení nádoru, a lékařské zprávy. Jeho příspěvek údajně vidělo na čtvrt milionu uživatelů.

Onkoložka: Šťávy rakovinu nevyléčí

Blesk.cz kontaktoval onkoložku, která paní Foltýnové nasadila chemoterapii. Ta se k uvedené léčbě staví velmi odmítavě. „Ke zlepšení rakoviny plic po podávání ovocných a zeleninových nápojů nemůže dojít,“ řekla jednoznačně Blesk.cz Jana Skřičková z Fakultní nemocnice Brno.

Můžeme potvrdit, že se pacient, který na doporučení léčitele ukončí nastavenou léčbu, vystavuje riziku předčasného úmrtí, dodala také tisková mluvčí Fakultní nemocnice Brno Dagmar Zouharová.

Zpráva z plicního: Nález po alternativní léčbě ustoupil

Lékařská zpráva z plicní kliniky ale mluví jinak. „Nyní po asi 7 týdnech alternativní léčby došlo k výraznému ústupu původního nálezu,“ píše se v novém lékařském potvrzení, se kterým se Blesk.cz mohl seznámit. Jeho autorku se nám zatím nepodařilo kontaktovat.

Podle oslovených odborníků lidé v tíživých životních situacích dávají často na rady léčitelů. Lékaři ale varují, přerušení léčby může být až smrtelné. Agresivní rakovina plic se podle nich nedá vyléčit, ale dá se pouze zmírnit její průběh.

Fotogalerie
4 fotografie