"Teď nás čekají tvrdá vyjednávání s německou stranou tak, abychom mohli 8. prosince smlouvy schvalovat a nejlépe transakci dotáhli do konce roku," řekl novinářům Vokřál. Argumentaci opozice, která se kompletně hlasování zdržela, považuje primátor za politickou. Zdůraznil, že dojednanou cenu považuje za velmi výhodnou. Stejně tak je podle něj lepší, aby Brno získalo všechny akcie od Messe Düsseldorf, protože Němci již dříve naznačili, že nehodlají do veletržní společnosti investovat ani korunu.

Opozice totiž i dnes argumentovala mimo jiné tím, že by stačilo koupit pouze 17 procent akcií, čímž by Brno drželo 51 procent a Němci 44. "Bylo by to špatné řešení. Německá strana chce pozbýt veškerého majetku. K čemu mít partnera, který ve společnosti být nechce a určitě by nám dokázal znepříjemnit život," řekl Vokřál.

Opozice, především ODS a ČSSD, také tvrdila, že neviděla veškeré finanční analýzy, které by jí mohly pomoct se rozhodnout, což však Vokřál považuje za účelovou argumentaci. Bývalý primátor Roman Onderka (ČSSD) stejně jako před týdnem Petr Kratochvíl (ODS) také tvrdil, že město kupuje akcie společnosti, která je v červených číslech. Jejich tvrzení jsou však nepravdivá, protože od roku 2012 Veletrhy hospodaří podle výročních zpráv se ziskem a umořily za poslední roky téměř 500 milionů korun dluhů. "Zbývá ještě dluh 800 milionů, což je hodně, ale Veletrhy dokážou ročně splácet zhruba 100 milionů. Současný management vytáhl společnost z nejhoršího po finanční krizi a stabilizoval ji příjmově i nákladově," řekl Vokřál.

Odmítl i argument, že pokud by Veletrhy měly problémy či dokonce zkrachovaly, muselo by město platit podřízenou půjčku. "V takovém případě, který si však neumím představit, by městu zůstal areál a tedy majetek ve výrazně vyšší hodnotě, než je půjčka," uvedl Vokřál.

Současné vedení Brna chce zachovat ve městě výstavnictví. Povede však s vedením společnosti debaty, jak areál více využít a případně otevřít veřejnosti. "Byznys plán zatím není zcela jasný. Věřím, že vznikne pracovní skupina, která ještě do prosincového zasedání zastupitelstva bude řešit, jak Veletrhy využít," řekl opoziční zastupitel Jaroslav Kacer (TOP 09).