Kancelář je jedním ze symbolů snahy České republiky proniknout do Indie více, otevřela se letos, již dříve existovala kancelář v Bombaji. "Indická ekonomika za posledních 20 let roste průměrným tempem 5,8 procenta a podle parity kupní síly byla loni čtvrtá na světě. Na druhou stranu má zastaralou infrastrukturu, není energeticky soběstačná a reformy ekonomiky probíhaly pomalu," shrnul Kameník. Řekl také, že vstup na indický trh se potýká s velkými byrokratickými překážkami. "To je však stejné pro všechny, proto není třeba se toho obávat," uvedl.

Po propadech kvůli ekonomické krizi nyní indický HDP znovu roste a země má ambici stát se ekonomickou supervelmocí, chce vytvořit rozsáhlý a konkurenceschopný výrobní sektor. "Proto musí masivně investovat do energetiky, do stavby železnic, do vzdělání. To jsou obory, kde je velká příležitost. Velký zájem také bude o potravinářské technologie," řekl Kameník.

Podle dat Českého statistického úřadu začal vývoz do Indie znovu růst až loni, kdy činil 12,3 miliardy korun, rok předtím 11 miliard, což byl propad z 15 miliard v letech 2010 a 2011.