Sibyla byla žena s prorockými schopnostmi, věříte na tyhle věci?

Věřím na věci mezi nebem a zemí a mám z některých opravdu respekt. Myslím, že se tomu mohou věnovat jen lidé, kteří mají jisté zasvěcení, protože je spousta šarlatánů, kteří jsou víc psychology než jasnozřivci. Jsem přesvědčená, že se tahle schopnost dá vypěstovat, ne každý je toho ovšem schopen.

 

Už v historii se nám několik takových jasnozřivých osobností vyjevilo, ale je to na dlouhou filozofickou debatu a možná bychom se pohybovali trochu na tenkém ledě. Na druhou stranu je dobře, že nejsme jasnozřiví všichni, dovedete si představit, jak by to tady vypadalo? Jinak je to téma samozřejmě super, protože je obestřeno mystikou a tajemnem. Lidi přitahují, protože mají pohádkový podtext – a já pohádky miluji, a to nejen kvůli svým dětem. V každém z nás trochu toho dítěte zůstalo a odborníci tvrdí, že bychom si ho měli hýčkat.

Využila jste v životě služeb kartářky?

Párkrát jsem byla u kartářek kamarádek. Musím se přiznat, že to beru trochu s rezervou, mnohdy se to, co mi řekly, vůbec nestalo, proto tuto službu nijak nevyhledávám.

Co třeba horoskopy, čtete si je každý den?

Nečtu, to musí být opravdu jen pro zábavu, když mi zbude nějaká minuta a dostanu se na internet a zrovna to tam na mě vybafne. V žádném případě to ale nechci hanit. Ale ani na to nechci pět ódy. Pokud to někomu pomůže vylepšit psychiku, když se vloží do rukou kartářek nebo věštkyň, tak je to skoro jako zajít si k psychologovi.

Když jste dříve potkávala muže, četla jste si partnerský horoskop a zjišťovala, jestli se k sobě hodíte?

Samozřejmě že jsem si tím také prošla. Studovala jsem znamení zvěrokruhu, ascendent, živly a planety. Jeden čas jsem na tom docela ulítávala.

Video
Video se připravuje ...

Ilona Csáková v rozhovoru pro Blesk na tiskovce k muzikálu Sibyla, kde hraje chůvu Gabi Röhrichová

Žijete v Brně, ale musíte vyjíždět za prací, jak často se to děje?

Jen tak často, jak mě povolává profese, vyjíždím po celé republice a také na Slovensko. Kvůli zkouškám na muzikál to budu mít ještě náročnější, protože mám své koncerty a svou normální práci. Naštěstí mám kolem sebe skvělé rodinné příslušníky, bezvadnou babičku, tedy tchyni, která mi – ještě s manželem a dědou – velice vypomáhá. Teď už je to ale mnohem jednodušší, klukům jsou tři a šest let, už jsou docela samostatní. Ale samozřejmě: když chci vyjet, musím zaangažovat celou rodinu, tím pádem u nás zpívá celá rodina. Abych já mohla odjet zpívat, musím zapojit skoro všechny.

Nikdy neberete kluky s sebou, třeba na zkoušky do divadla?

Ne, vůbec. Je to moc časově náročné a mnohdy tady musím zůstat i několik dní. To bych musela mít k ruce někoho, kdo by je dozoroval, protože zkoušet a zároveň je hlídat, to bych se snad musela naklonovat. Raději to nechám tak, jak to je, je to náročné, vše musím dopředu plánovat se vším všudy. Jsem matka, chůva a manažerka.

Video
Video se připravuje ...

Ilona Csáková: Víno pro Pražáky na Moravě už nenajdete! David Turek

Danielovi je šest let, znamená to, že už šel letos do školy?

Nešel, ještě jsou oba dva ve školce, spolu. Čeká nás to až příští rok.

Už se do školy těší?

Zatím ho tím nijak nezatěžuji, ať si ještě užije ten bezstarostný předškolní věk, protože pak už to budou jenom povinnosti a povinnosti.

Vypadáte skvěle, prý si držíte váhu pravidelnou stravou?

Vždyť já tu svou váhu řeším odjakživa, od doby, kdy jsem vstoupila na pódium, tak se pořád řeší Csáková – váha nahoru, váha dolů. Jsem v tomto ohledu hodně monotematická. Řeším to stále, nejsem jediná, a dokonce to řeší i chlapi. Dbám hlavně na domácí kuchyni, snažím se, aby pokrmy byly co nejlepší. Přes léto máme bio ovoce a zeleninu.

Máte vlastní zahrádku?

Máme, a dokonce na ní i něco pěstuji, ale to bude aktuální zase až na jaře.