Olympia patří k největším zábavním a nákupním centrům v ČR. V pracovní dny ji denně navštíví 20.000 lidí. Jejich počet se o víkendech zdvojnásobuje. O svátcích je návštěvníků až 50.000. Mnozí z nich přitom přijíždějí za zábavou a nákupy v autech.

Potíže nebudou mít řidiči cestující v obou směrech po D2 mezi Brnem a Bratislavou. Bez problémů sjedou za Brnem k Olympii. Z ní bude ale návrat do Brna komplikovanější. Dosud je to tak, že řidiči přejedou přes most nad D2, sjedou na tuto dálnici a za několik minut jsou opět v centru města.

To se ale změní. Most bude uzavřen a řidičům nezbude nic jiného, než při odjezdu z Olympie neodbočit doleva, jak jsou zvyklí, ale doprava. Objízdná trasa povede ve směru přes nedaleké Želešice. Tam sjedou řidiči na silnici R52, což je silniční tah Brno-Vídeň, a po této silniční tepně se dostanou do města.

Shodou okolností je ale i most nad R52, tedy nad silnicí Brno-Vídeň, také v částečné rekonstrukci. Pokud tedy někdo bude chtít jet z Olympie do Mikulova, bude muset na mostu nad R52 nejprve sjet ve směru do Brna, tam se otočí a teprve pak vyrazí po R52 ve směru na Mikulov na Břeclavsku a na Vídeň.

"Potíž je v tom, že se v této části Brna sešly nekoordinovaně opravy dvou mostů. Navíc v oblasti jsou i další uzavírky," uvedl Rybka. Řidiče vyzval ke zvýšené opatrnosti.