V červenci se svezlo 67.000 lidí, v srpnu ještě o 1000 více. "Tolik lidí nepamatujeme. Díky rekordním prázdninám jsme svezli za celou sezonu o 35.000 lidí více než loni," uvedl generální ředitel Miloš Havránek. O dopravu na přehradě se staralo šest lodí.

Dopravní podnik se každý rok snaží některé jízdy z přístaviště do Veverské Bítýšky, kam až lodě plují, zpestřit. Letos tak lidé mohli během plavby zažít koncert Filharmonie Brno, děti se zase mohly účastnit soutěže Staň se kapitánem. Snaží se také spolupracovat s dalšími brněnskými institucemi a vzájemně si lákat návštěvníky či cestující. "V jednom balíčku si bylo možné letos koupit jízdenku a vstupenku do zábavního vědeckého parku VIDA. Podobně to jde na Špilberk, Veveří, do Permonia či zoo," uvedla Hailichová. V budoucnu chce dopravní podnik rozšířit spolupráci s dalšími zajímavými turistickými cíli.

Pracovníci dopravního podniku nyní vytahují lodě z vody a svážejí můstky a pontony z jednotlivých přístavišť. "Musíme lodě opravit, některé dostanou nový nátěr," uvedl vedoucí lodní dopravy Martin Ecler.

Příští sezona na Brněnské přehradě bude jubilejní sedmdesátá, proto bude pojata ve slavnostním duchu. "Chystáme velký den otevřených dveří v zázemí lodní dopravy se spoustou atrakcí. V rámci dopravního podniku jde v České republice o raritu, takže máme být na co pyšní a máme co slavit," řekl Havránek.