V budově krajského ředitelství jihomoravské policie v Brně na Kounicově ulici před týdnem zranil výbuch v chemické laboratoři dva lidi. Muž se zraněnou rukou a žena s pořezaným ramenem skončili v nemocnici. Policie o výbuchu oficiálně mlčela, až po týdnu ho na dotaz MF Dnes potvrdil krajský policejní ředitel Leoš Tržil.

"Při práci v laboratoři vznikla chemická reakce při smíchání látek. Kvůli tomu došlo k rozpadu skleněných nádob, které v dané chvíli měl jeden pracovník v ruce. Další kolegyně při reakci, která byla řekněme trošku explozivního charakteru, byla sklem pořezána v oblasti ramene. Obě zranění si vyžádala lékařské ošetření. Kolegyně nastoupí po pracovní neschopnosti do práce příští týden. Druhý muž je v domácím ošetřování," řekl.

Nejdůležitější policejní budova v kraji, ve které každý den pracují stovky policistů, po výbuchu vyklizena nebyla. Podle Tržila k tomu nebyl nejmenší důvod. "Nebyl žádný dopad na jakékoliv jiné pracoviště. Dokonce ani na kanceláře vedle laboratoře," uvedl Tržil.

I hasiče podle deníku zavolali policisté až dvě hodiny po výbuchu. Okamžitý zásah podle ředitele nebyl nutný, protože na místě nic nehořelo. Za pomoci speciální látky pouze pomohli bezpečně odstranit rozlité kyseliny.

Výbuch se podle zdrojů MF Dnes rozlehl čtvrtým patrem, kde sídlí OKTE neboli Odbor kriminalistické techniky a expertiz, který zpracovává laboratorní vzorky nejenom pro jižní Moravu, ale i Vysočinu a Zlínský kraj. Řeší otisky, DNA i drogy.