Jedete z Brna na sever, na jih, na západ, nebo na východ? Je to jedno. Komplikace čekají řidiče ve všech směrech. Silničáři začali opravovat D1 mezi Brnem a Vyškovem. Pokračuje tak plánovaná vlna oprav dálnice D1 nechvalně známé jako největší parkoviště v Česku. Tentokrát jde o úsek od 199. až po 205. kilometr směrem na Prahu, dále mezi 205. a 210. kilometrem ve směru na Ostravu. 20. srpna se pak spustí opravy mezi 210. a 215. kilometrem opět ve směru na Prahu.

Ocelové nervy si řidiči musí nachystat i na D2. Cestu do Bratislavy bude ztrpčovat oprava prvních 4 kilometrů kolem nákupních center. Rozdělená je na čtyři části. Pokud půjde všechno podle plánu, poslední by měla skončit v říjnu.

Silničáři ale pracují i na dalších silnicích. Cestu autem si neužijete ani při cestě z Brna do Svitav po R43. Překvapení vás čeká i na R52 na Vídeň. I tady mezi Rajhradem a Pohořelicemi číhají dělníci.

A pokud se rozhodnete zanevřít na cestování autem a přesedláte na vlak, příliš si nepomůžete. Mezi Brnem a Nesovicemi žádné nepojedou až do konce listopadu. I tady se pilně opravuje. Náhradní autobusy sice budou, část z nich však bude jezdit po D1.

Brno v obklíčení silničních uzavírek
Autor: Reprofoto ČT