Podle ředitelky Filharmonie Brno Marie Kučerové má projekt koncertního sálu podporu současné brněnské koalice. "Doufejme, že nezůstane u garáží," uvedla Kučerová. Podle ní se o koncertním sálu uvažuje od roku 1956, kdy brněnská filharmonie vznikla. Soubor má přes 100 hudebníků a od té doby žije podle ní v provizoriu. Koncertuje v Besedním domě a Janáčkově divadle.

Náměstek primátora Matěj Hollan (Žít Brno) dnes ČTK řekl, že na projektu koncertního sálu je třeba ještě "hodně pracovat. "Čeká nás hodně jednání s krajem, se státem, firmami. Město zjišťuje, jaké jsou možnosti čerpání peněz," uvedl Hollan. Koalice chce podle něj do voleb dospět s projektem do fáze vydaného stavebního povolení a zajištění financování. Podle něj bude nutné ještě mírně upravit zhruba deset let starý projekt.

Podle brněnského primátora Petra Vokřála (ANO) dnes zahájená výstavba garáží umožní uvolnit ulice v centru města a dá řidičům možnost "rozumným způsobem zaparkovat". V garážích bude místo pro 191 aut.

Nové podzemní parkoviště vznikne na místě nynější plochy pro venkovního parkování mezi ulicemi Veselá a Besední s vjezdem z Besední ulice. S výstavbou budou souviset omezení. První částí projektu jsou demoliční práce a hydrogeologický průzkum. Kapacita současného parkoviště bude po tuto dobu omezená na 75 míst.

Po ukončení průzkumu v červnu bude parkoviště kvůli výstavbě podzemního parkovacího domu zcela uzavřeno. V centru je však možné zaparkovat i jinde. "V době výstavby doporučujeme řidičům parkování vozidel na Kopečné ulici, v parkovacím domě Rozmarýn nebo lze také auto nechat v podzemním parkingu u Janáčkova divadla," uvedl generální ředitel Brněnských komunikací Luděk Borový.

Nový parkovací dům bude mít tři podzemní a jedno přízemní podlaží. Stavba parkovacího domu potrvá 25 měsíců. Zakázku získalo sdružení stavebních společností OHL ŽS, a.s., UNISTAV a.s., a STRABAG a.s.