Moravská krev se v návštěvnících plesu rozhodně nezapřela, umění dobře se pobavit předvedli Brňané deníku Blesk dotažené k dokonalosti. „I když je to teprve čtvrtý ročník, jsme rádi, že náš ples obstojí v celorepublikové konkurenci na jedničku, hlavní je, že se návštěvníci baví,“ prozradil jeden z organizátorů akce Bedřich Snášel.

Návštěvníci mohli zakoupit nejlevnější vstupenku za 4 800 Kč a nejdražší pak za 15 000 Kč. I za tuto cenu byly vstupenky během týdne vyprodány. Ty nejdražší stoly měly osobního číšníka a neomezený přísun pravého šampaňského. Při odchodu hosté obdrželi kytici.

Rekordní dražba

Letošní ročník Plesu jako Brno byl podle organizátorů v mnoha ohledech rekordní. Charitativní dražba uměleckých děl vynesla 430 tisíc korun, které budou rozděleny mezi čtyři postižené děti. Největší dobročinný příhoz provedl podnikatel Julius Prüger, který za dřevěnou sochu orla zaplatil 200 tisíc korun. Přítomné hosty pobavil, když dílo zaplatil v hotovosti rovnou na pódiu.

Dále se v průběhu večera vydražil i nový osobní automobil či speciální elektrokolo. Tímto čtvrtým ročníkem vyhlásilo Brno Praze válku a Ples v Opeře se bude muset na začátku února v hlavním městě hodně snažit, aby ten moravský překonal.

Video
Video se připravuje ...

Chantal Poullain: Naučí vás, jak otvírá šampus pravá Francouzka! DAVID TUREK, JAN JEDLIČKA, JAROSLAV BOUDA

Vybrané delikatesy

Podávané speciality, které kuchaři připravovali přímo před zraky hostů, zabraly přes 800 metrů čtverečních. V nabídce byly například steaky z tuňáka, mušle svatého Jakuba, vepřová líčka, grilovaná kachní foie gras či jehněčí panenka. Největší zájem byl rozhodně o ústřice, které si hosté mohli nechat ochutit dokonce jahodovou příchutí.

Utržený Felix

Ale ani ty největší lahůdky a šampaňské nezabránily milovníkovi žen Felixi Slováčkovi v tom, aby nepřetržitě flirtoval s krásnou Francouzkou Chantal. „Nemohl se od ní otrhnout. Bylo vidět, že dorazil bez manželky, a tak si to hodlal náležitě užít,“ prozradil deníku Blesk návštěvník Plesu jako Brno.

Nebylo to nicméně v minulém týdnu poprvé, co se hudebník takto předvedl. Na 70. narozeninách Milana Drobného pořádně sváděl legendární hlasatelku Marii Tomsovou (63). Saxofonista zkrátka nenechá jedinou sukni v klidu... Dáda by raději měla jezdit na akce s ním.

Video
Video se připravuje ...

Krátkovlasá zprávařka Gabriela Kratochvílová: Proč zrušila svatbu? DAVID TUREK, JAN JEDLIČKA, JAROSLAV BOUDA

Svatba nebude

Výměna partnerů (Filipa a Luboše) proběhla i u moderátorky a České Miss 2013 Gabriely Kratochvílové (24) a modelky Terezy Fajksové (25). V tomto případě dokonce došlo na vztyčený prostředníček a vše vyvrcholilo šokujícím oznámením.

„Letos se vdávat rozhodně nebudu,“ pronesla Kratochvílová, která ještě na konci roku hlásila: Svatba bude v létě! „Nestíháme to všechno připravit a máme moc pracovních povinností, tak i když má být veselka do roka a do dne od zásnub, tak to riskneme,“ dodala Gabriela.

Jako kůl v plotě velmi často na plese postávala modelka Jana Doleželová (33), která dorazila bez pánského doprovodu a na parketě jí musela vystačit Jitka Válková (23).

„Ano, jsem tu s kamarádkou, momentálně není žádný muž, který by mě mohl na takovouto událost doprovázet. Rozhodně si ale nestěžuji,“ prozradila Doleželová, která se takticky vyhnula odpovědi na otázku, jestli je, či není momentálně zadaná.

Fotogalerie
27 fotografií