"Nárůst počtu cestujících na turistických letech potvrzuje oblíbenost Brna jako nástupního letiště pro cesty na dovolené. Intenzivně pracujeme i na rozvoji pravidelné přepravy. Snažíme se vytvářet podmínky jak pro cestující, tak pro letecké společnosti. Do pěti let chceme přepravit ročně okolo tři čtvrtě milionu cestujících," uvedl Plaček. Nejvíc lidí zatím letiště odbavilo v roce 2011, a to 557.000.

Pravidelné linky létají do Londýna, Moskvy a Eindhovenu. Největší zájem je o britskou metropoli, kam létají dva dopravci na různá letiště. "Od ledna do září zde letělo 121.000 pasažérů. Do Eindhovenu letělo 23.000 lidí a do Moskvy jen 10.000," uvedl Plaček.

Charterovými lety lidé létají na dovolenou, největší zájem je o tureckou Antalyi, bulharský Burgas a řecký Heraklion. Převážnou část spojů zajišťuje Travel Service.

Brněnské letiště odbaví v Česku po Praze druhý největší počet cestujících. Snahu rozšířit počet pravidelných linek má nejen vedení letiště, ale i město, jež jedná společně s investory z firem, které mají v Brně své pobočky. Slabé letecké spojení je podle náměstka primátora Roberta Kotziana (ODS) handicapem hospodářského rozvoje. Snahou je přilákat do Brna velkého dopravce, jehož lety z Brna budou navazovat na lety ve Frankfurtu nad Mohanem nebo v Mnichově.