Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velikonoční akce pro děti v Brně: Vesmírná vejce, kuřátka i šneci

/
  • Velikonoční akce pro děti i dospělé v Brně: Vesmírná vejce, kuřátka i šneci
    12. dubna 2019 ● 10:46

    Brněnská hvězdárna na Velikonoce chystá netradiční akci – budou se vyrábět galaktická vejce. Mendelova univerzita pořádá historicky první velikonoční jarmark. Největší atrakcí v Centru volného času Lužánky budou již tradičně živá kuřátka a v Zoo Brno se mezi zvířátky schová tisícovka vajíček. Některé velikonoční akce začínají už tento víkend.

  • 1.

    Vesmírné Velikonoce v brněnské hvězdárně

    Krásné třpytivé vejce, podobající se hvězdné obloze, si z brněnské hvězdárny odnesou děti v sobotu 13. dubna 2019. Odpoledne od 14. do 17. hodiny se zde konají speciální dílny. „Galaktická vejce jsou předevší m třpytivá s tmavým podkladem. Výsledek záleží na fantazii dětí. Jejich příprava není složitá. Používáme běžné tmavé podkladové barvy, které se pak posypou třpytkami různých barev a jsou jednoduše k sehnání ve výtvarných potřebách,“ usmívá se Zuzana Kuljovská, vedoucí programového oddělení na Hvězdárně Brno. Cena za kurz je symbolická padeátikoruna.

    Vesmírné Velikonoce na brněnské hvězdárně
    Autor: Archiv Hvězdárna Brno

  • 2.

    Šneci a pivo na trzích na Mendelově univerzitě

    Mendelova univerzita v Brně pořádá historicky první velikonoční jarmark v areálu univerzity v Brně Černých Polích. K zakoupení budou kvalitní sýry a mléčné výrobky, uzeniny, marmelády, káva či bylinky. Pochutnáte si ale i na šnečích specialitách a nebudou chybět velikonoční kraslice. „Z produkce fakulty bude našimi studenty oboru Technologie potravin připravena řada ochutnávek, konkrétně masné, pekařské a cukrářské výrobky, nabízet budeme i ryby,“ řekl proděkan Agronomické fakulty Daniel Falta. Zajímavostí je speciální pivo, vyrobené ve fakultním pivovaru, které se na jarmarku bude stáčet. Akce se uskuteční v sobotu 13. dubna 2019 od 10 do 18 hodin.

    Šneci a pivo na trzích v MENDELU
    Autor: Archiv Mendelova univerzita v Brně

  • 3.

    Kuřátka a panenka Morena v Lužánkách

    Největší atrakcí o Velikonocích budou v Centru volného času Lužánky živá kuřátka. „Je to už zvykem, že jsou součástí programu. Bylo by škoda od nich upustit, děti to velmi baví. Budeme také pálit smrtku neboli Morenu a děti si i malé Morenky mohou samy vytvořit. To je také u nás tradice na Velikonoce. Některé děti panenky Morenky pak přiloží do ohně, jiné si k nim vytvoří citový vztah, nechtějí se jich vzdát a vezmou si je s sebou domů,“ říká Marie Janíková z Centra volného času Lužánky. Akce se koná ve čtvrtek 18. dubna od deváté hodiny ranní do půl páté odpoledne.

    Kuřátka a panenka Morena v Lužánkách
    Autor: Archiv Centrum volného času Lužánky

    Hledání tisícovky vajíček v Zoo Brno

    Na velikonoční pondělí 22. dubna chystá Zoo Brno „lov“ tisícovky vajíček, které budou schovány v areálu zahrady. Kdo aspoň jedno z nich přinese, dostane odměnu. Malé návštěvníky pobaví i stříhání ovcí, pletení pomlázky či netradiční zdobení vajíček. „Děti vylijí speciální barvy do vody, do toho ponoří vajíčko a podle toho, jak s ním budou točit, se vajíčko obarví. Zajímavostí bude i sklářská dílnička. Pan sklář umožní dětem vyfouknout si vlastní píšťalku,“ říká mluvčí Zoo Brno Michal Vaňáč.

    Hledání tisíce vajíček v Zoo Brno
    Autor: Archiv ZOO Brno

Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy