Pět vysokých škol – čtyři královské páry. Nesoulad vzápětí vysvětlila jedna z organizátorek Majálesu Eliška Matyášová. „Univerzita obrany funguje jinak, než všechny ostatní brněnské vysoké školy. Majálesu se účastní, ale jejich systémy volbu krále a královny neumožňují.“

Veřejnosti se tak poprvé se svými družinami představili Laďa a Míša, panovníci Masarykovy univerzity, Ondra a Renča, vladaři Veterinární a farmaceutické univerzity, král Pavel s královnou Sabčou z Mendelovy univerzity a jejich veličenstva Honza a Kika z Vysokého učení technického.

Běh pomůže dětem

Stavbou májky začal v Brně Studentský měsíc. „Charitativní akce Běžím se srdcem na Kraví hoře bude následovat 13. dubna. Startovné půjde na pomoc autistickým dětem a léčbě muzikoterapií,“ uvedla další z pořadatelek Majálesu Kamila Hausknechtová.

Studentský měsíc vyvrcholí v květnu. „V sobotu 4. května vyjde na náměstí Svobody studentský průvod. O den později se na největším open air festivalu pro mladé na Moravě zvolí na brněnském výstavišti král a královna letošního Majálesu,“ doplnila pořadatele mluvčí Karolína Křenková.


Fotogalerie
25 fotografií