„Přišla jsem si se snoubencem vybrat prsteny. Zaujala mě možnost zaznamenat naše datum originálně podle konstelace planet. Diamanty budou na prstenu uloženy podle toho, jak v den naší svatby vypadala sluneční soustava,“ vysvětluje jedna z návštěvnic veletrhu, Dana Hrubá.

Černé doplňky a černo-bílé šaty

Jaké trendy letí ve svatební módě? „Stále je oblíbená krajka. Novinkou je rukáv do zvonu. Letí živé květy ve vlasech a pro církevní svatby závoje. Populární je také kombinace černo-bílých šatů, přičemž černá je spíše doplňkem ve formě stužky, rukavic či náhrdelníku,“ říká jedna z organizátorek veletrhu Zuzana Komárková ze Salonu Naive.

Velmi populární je mít svatbu na čerstvém vzduchu. „Lokace svateb se posunula z dříve oblíbených zámků a obecních úřadů ven. Lidé mají zájem o rustikální stavby jako stodoly. Když tam není možnost ubytování pro hosty, lze zařídit i stanový hotel a vytvořit stanové městečko,“ tvrdí Komárková.

Video
Video se připravuje ...

Nové trendy podle brněnského svatebního veletrhu: Vesmírný prsten, svatební vodní dýmka a černo-bílé šaty Markéta Malá

Novinkou jsou vodní dýmky

Novinkou v oblasti svatební zábavy jsou speciální vodní dýmky.Loni na veletrhu jsme vodní dýmky neměli. Jsou to originální kousky vytvářené se svatebními ornamenty. Je to forma zábavy podobně jako kouzelník. Na svatbě je připraven speciální koutek pro milovníky dýmek,“ říká organizátorka.