Vybírali jsme ty nejlepší prověřené aktuální interprety z Čech a Slovenska, včetně mladých a nových tváří,“ tvrdila mluvčí Klára Bobková a konkrétně jmenovala například kapely Škvor a Slza či Tomáše Kluse a Lenny.

Všichni sportovci dopují, zakažme olympiádu

Nejvíc jsem se těšil na Tomáše Kluse, jsem jeho velký fanoušek. Rozhodně mě nezklamal. Bavily mě i kapely Rybičky, Divokej Bill a Vypsaná fixa,“ svěřil se David Strouhal, který na festivalu strávil celý sobotní den.

Zpěvák excentrické rockové kapely Hentai Corporation Radek Škarohlíd, který je známý ostrými výroky, se tentokrát pustil do sportovců. Tvrdil kotli svých příznivců, že „nezná sportovce, který nedopuje“. Řešení je podle Škarohlída jednoduché. „Zakázal bych olympiády,“ zakřičel.

Video
Video se připravuje ...

Festival Hrady se konal i na pevnosti Veveří. Markéta Malá

Dělejte cokoliv, za co se ráno budete stydět

Taky zpěvák kapely Visací zámek Jan Haubert vtipkoval – o věku. „Je tady někdo, kdo se chce dožít padesátky? Vidím, že dobrých 70 procent z vás. Ostatní to asi chtějí zabalit a umřít tady hned pod pódiem. Chyba, v padesáti jste na vrcholu svých sil!“

Vypsaná fixa se po hodinovém vystoupení loučila se slovy: „Díky, nic lepšího neumíme“. Následoval velký aplaus a museli přidávat. Po opravdu poslední písni frontman kapely doporučil přítomným: „Válejte se na zemi, skákejte na sebe. Dělejte cokoliv, za co se ráno budete stydět.“

Vedro jako v americkém westernu

Meteorologové předpovídali ochlazení, ale místo toho bylo vedro k padnutí. Pomohla obří vodní skluzavka. „Přichystali jsme ji kvůli osvěžení v parnu, skluzavka je letos na festivalech Hrady poprvé,“ řekla mluvčí O2 Lucie Jungmannová.

Muzikanti se ale místo ochlazení na skluzavce potili na pódiu. „Ve westernu Hombre přivážou dívku ke kůlu a ta se smaží na slunci, kde umírá. Tak jsme se dnes cítili,“ komentoval s úsměvem po vystoupení v backstage kytarista Vypsané fixy Michal Mareda.