Na Špilberk se dostala poté, co zavraždila vlastní dítě. Po devíti měsících vězení, ale k překvapení všech znova porodila. Jak to bylo se záhadným otěhotněním vražedkyně Peškové? Třeba na tuhle otázku dostanou odpověď ti, kteří se zapojí do hry nabízející rozšířenou realitu.

Hra má celkem sedm stanovišť, na kterých návštěvníci dostávají úkoly. Když je dokážou vyřešit, jsou odměněni tolary. Nasbírat jich mohou až čtrnáct. Pokud je získají všechny, mohou se na konci prohlídky vyfotit i s prominentními virtuálními vězni kasemat, jakým byl např. baron Trenck,“ uvedl ředitel Muzea města Brna Pavel Ciprian.

Hra stála skoro milion

Na dobrodružnou výpravu se mohou vydat jednotlivci až pětičlenné týmy. „Proto je na konci možné pořídit si s postavami kasemat až pět fotek,“ upřesnila koordinárka projektu Martina Šmidtová. Podle organizátorů byla hlavním důvodem vzniku hry snaha přilákat zejména mladou generaci na návštěvu historických míst.

Hra vznikala 2,5 roku a její česká verze stála 900 tisíc korun. Zaplatil ji brněnský magistrát. Nyní se připravuje ke spuštění i německá a anglická mutace. Vstupenka pro jednotlivce do kasemat vyjde na 90 korun, se zapůjčeným tabletem zaplatí návštěvník 120 korun. Při počtu 5 hráčů ale cena za všechny klesne na 500 korun. Stejnou částku je třeba uhradit i na zapůjčení tabletu, která se na konce opět vrací.

Fotogalerie
17 fotografií