Vystoupil například Wohnout, Mandrage, Rytmus, Lenny nebo Tomáš Klus. „Brno mám moc rád. K němu se totiž pojí mnoho nepublikovatelných příběhů,“ usmíval se tajuplně Klus, kterému nedávno do rodiny přibyl další přírůstek.

Na podzim mu manželka porodila dceru Jenovéfu. „Máme teď tři děti, což je znát. Vidím určitě rozdíl mezi tím mít dva a tři potomky, protože je to prostě náročnější, ale o to víc krásné. Já jsem chtěl mít vždycky velkou rodinu,“ svěřil se Klus.

Majáles není jen o hudbě, ale i o prezentaci jednotlivých vysokých škol. Univerzity každým rokem vymýšlí zábavný program, který na festivalu prezentují. Lidé si vyzkoušeli, co studenti na jednotlivých univerzitách dovedou, přes chemické pokusy až k virtuální realitě.

Video
Video se připravuje ...

Brněnský Majáles slavil letos 15. výročí. Markéta Malá

Trenažér na mléko i hořící pěna

Zájemci o Mendlovu univerzitu si mohli na »trenažeru« dokonce vyzkoušet, jak se dojí kráva. Sleduji, že dojení je těžké. Asi ho zkoušet nebudu. Ale zaujal mě jiný experiment, který předváděla VUT. Hořící pěnu jsme si s kamarády předávali holýma rukama. Říkal jsem si, děláš chybu, ruce tě už neuživí, ale nakonec to vůbec nepálilo,“ směje se Tomáš Kučera.

Studenty čekala také volba krále a královny Majálesu. Korunu pro krále získal student Johny z Mendelovy univerzity. Andrea Brožovičová z Veterinární a farmaceutické univerzity (VFU) předala korunku nové královně Dominice ze stejné vysoké školy. „Rozhodně všem děvčatům doporučuji, přihlaste se příští rok! Byla to pro mě velká zkušenost,“ svěřila se Andrea.

Do soutěže se mohli hlásit studenti vysokých škol, studenti středních škol kandidovali na prince a princeznu. „Podmínkou kandidatury na krále a královnu bylo předložení projektu, který má ambici zlepšit život v Brně,“ prozradila PR festivalu Karolína Křenková.

Kandidáti za Mendelovu univerzitu by rádi pomohli s řešením bydlení pro studenty i seniory. VFU chce šířit osvětu zdravého životního stylu,“ uvedl jeden z organizátorů David Peštál.

Fotogalerie
17 fotografií