„Připravili jsme pro malé i velké návštěvníky tisícovku dýní, které si sami vydlabou. Ty nejlepší dýně pak odměníme drobnými dárky,“ prozradila mluvčí zoo Brno Gabriela Tomíčková.

Zoo zaplatila za všechny dýně, ale nástroje na dlabání si měli návštěvníci přinést. „Akce se účastním poprvé, tak jsem doma zapomněla lžičku. Děti si našly klacík a moc je to baví,“ smála se Petra Lunáčková, která do zahrady přišla se synem a synovcem.

Kluci měli na obličeji masky. Představovali zombie a batmana. Kostýmovaní návštěvníci byli spíše výjimkou. Některé děti a dospělí ale měli na obličeji  roušky, na hlavě klobouky nebo pomalované tváře.

Video
Video se připravuje ...

Dušičky v ZOO Brno Markéta Malá

„Celá naše rodina si koupila alespoň masku na obličej nebo pokrývku hlavy. Mně se líbil malý čarodějnický klobouk,“ pochlubila se Rumunka Adina, která v Brně pracuje.

Děti nejvíce potěšily tvořivé dílny. „Vyrábíme origami netopýra, halloweenské strašidlo nebo papírovou dýni,“ prozradila Žaneta Exnerová, která dětem pomáhala vystřihovat, kreslit a lepit. Součástí akce byla i speciální komentovaná krmení zvířat, hudební a taneční vystoupení.

Fotogalerie
12 fotografií