Nerad dává novinářům rozhovory, i z toho důvodu, že pochybuje o kvalitě své angličtiny. Ta sice není profesorská, ale v rakouském tetovacím studiu, kde nyní pracuje, se Zanchetta domluví. 

Narodil se a většinu života strávil v Argentině. Nyní ale pobývá s manželkou a dcerou v městečku Bad Ischl v Rakousku. „Vzpomínám často na rodnou zemi i na to, jak jsem začal tetovat. Bylo mi tehdy jen 17 let a neměl jsem dobré jehly ani inkoust. První zákazník byl můj kamarád,“ svěřuje se Zanchetta.

Video
Video se připravuje ...

Tatér Carlito Markéta Malá

Vadí mu malovat komerční obrázky. O tom, co je moderní, má ale dobrý přehled. „Před dvaceti lety byly trendy hvězdičky a čínské nápisy, teď dominují šípy a pírka, ty chtějí vytetovat hlavně ženy,“ tvrdí Argentinec a dodává, že nejčastěji kreslí kérky na ruce a nohy. 

Nebojí se tetovat ani sebe. „Nebolí mě to, jehla mi nikam neutíká. Jsem totiž na bolest zvyklý,“ tvrdí Carlito, který má potetované celé tělo a několik tetování zdobí i jeho krk a obličej. Jeho vzorem mezi tatéry je Tony Sinclair, Američan, který se proslavil v 70. letech.

Zanchetta se vyzná i v oblasti tradiční malby. Uznává především slavného Španěla Pabla Picassa. „Jeho kubistickými díly se ve svých kresbách inspiruji,“ prozrazuje tatér a ukazuje své obrázky.

Umělcovy malby jsou zajímavé z hlediska barev i tvarů. Dominují hlavně lidské postavy, hlavně nahé ženy, ale třeba i bájné postavy jako čerti. „Inspirují mě i zajímavá etnika, například indiáni jsou častými náměty mých tetování,“ prozrazuje Carlito.

Fotogalerie
8 fotografií