„Dosavadní rozbitou štěrkovou cestu mezi Starou celnicí a Sedlcem u Mikulova nahradí za 3,3 milionu korun asfaltovým povrchem,“ řekla Jana Škrobianová z odboru rozvoje města.

Před třemi lety už město podobně udělalo nový povrch podél železniční trati na opačnou stranu téměř k vlakovému nádraží, kde se stezka od trati odpojuje.

Nyní se pracuje na 2,6 kilometru dlouhém úseku, který končí na hranici mikulovského katastru u Nového rybníka. Tam je křižovatka s cestou, která spojuje cyklostezku s hlavní silnicí.

„Hotoví bychom měli být během listopadu,“ řekla Škrobianová. Příští turistickou sezonu už pojedou cyklisté po novém a nový povrch poslouží také bruslařům, kteří budou moct dojet od nádraží až k Sedlci.

„Kolem cyklostezky postavíme také lavičky a stojany na kola. Pro cyklisty to bude příjemnější, někteří totiž volili cestu po hlavní silnici na Sedlec,“ uvedla Škrobianová.

V budoucnu by se měl nový povrch pokládat i na katastru Sedlce až k nádraží, kde se cesta odklání od železniční trati.

Mikulov je cykloturisty velmi oblíbený a do města jich míří čím dál víc a především během letních měsíců se jich v uličkách starého města pohybují stovky. Po cyklostezkách míří směrem do Lednicko-valtického areálu, na Znojemsko, na Pálavu a k Novomlýnským nádržím.

VIDEO: Braniborsko na kole, projeďte se také!