„Vystavujeme náhradní díly určené pro auta z 30. let, zejména značky TATRA a AERO. Součástky lze i zakoupit,“ tvrdí Zbyněk Šilhán. Jeho společnost Veteran Service se věnuje výrobě náhradních dílů už od roku 1987.

Co na je na veletrhu k vidění kromě maličkých i větších a náhradních dílů? Dobové automobily a motocykly, literatura k tomuto tématu, sběratelské předměty a fotografie z minulých ročníků výstavy.

Fanoušci historických vozidel obdivovali zejména „hadrový“ velorex, který se proslavil ve známé české komedii „Vrchní, prchni!“. V tomto legračním autíčku brázdil silnice knihkupec a nenapravitelný svůdce Dalibor Vrána neboli Josef Abrhám.

Svou Hondou se pochlubil Zdeněk Sýkora, který závodí v amatérském okruhovém poháru. „Letos jsme byli dvakrát druzí, na Slovensku a v českém Carbonia cupu,“ tvrdí Sýkora a dodává, že své závodní auto od základů upravoval. „Je to už sice stařeček, ale stále prohání novější auta,“ usmívá se.

Fanoušky historických vozidel nadchly hlavně  americké buicky a chevrolety. Komicky působila výstavka starých žlutých vozů Veřejné bezpečnosti. Letos se veletrhu účastní 430 prodejců z různých evropských zemí, například z Litvy, Holandska či Norska. K vidění je šedesát aut a čtyřicet motocyklů. 

Video
Video se připravuje ...

Výstava veteránů v Brně Markéta Malá

Fotogalerie
8 fotografií