Jenže! Pětiletá rodačka z portugalského Lisabonu nemarnila ani minutu. Hned se začala před ženichem z polského Gdaňsku nakrucovat. Vycítila totiž, že její mladší amant to s holkama zatím neumí. Na plachého Lolka se v jednu chvíli svalila, pak jej zkusila láskyplně pomazlit.

Teprve dvouletý král zvířat zažil dvoření lvice na vlastní kůži zřejmě poprvé. Majestát nemajestát, zkoušel zbaběle prchnout! Ošetřovatelé ale nic na jeho úlisné škrabání na dveře kotce nedbali. „Musí si zvykat,“ pochechtávali se chovatelé.

Párek mladých šelem se má stát letos prvořadou atrakcí brněnské zoo. Je navíc trendy – ke starší lvici mladý lev. Očekávají od nich časem lvíčata. A Kiva to už asi na rozdíl od Lolka ví.

Nový pavilon

Nový lvinec otevře brněnská zoo slavnostně 26. srpna. Stál 17 milionů a má umístění odpovídající významu. Leží u Africké vesnice na samém vrcholku Mniší hory a zaujímá 5 000 čtverečních metrů. Využívá zeleň a členitost terénu. Doplněný je jezírkem a pahorky, které šelmy rády využívají k odpočinku. Členitý terén lemuje návštěvnická trasa. Lidé budou moci lvy pozorovat u osamocené domorodé chýše, havarovaného letadla nebo přes průhled v bujné vegetaci. Lvi se do Brna vrátili po 14 letech.

Fotogalerie
11 fotografií