V posledních dnech Brnem rezonuje zpráva o novém podniku. Je těžké jej v uličkách najít. Není značený, vlastně ještě neotevřel. Přes to všechno sem směřuje čím dál více lidí. Původní prostor nonstopu Černá perla nahradil projekt, ze kterého přechází zrak. Jan Vlachynský, majitel slavného Baru, který neexistuje, upustil uzdu svojí fantazie.

„Tohle místo je jeden velký detail,“ prohlásí zákaznice, která navštívila bar poprvé. A má naprostou pravdu. Nadšený a překvapený je každý, kdo vejde. Originální nádobí. Vlastní ubrousky v ladících barvách. Intarzované stolky. Od podlahy po strop promyšlený každý kousek. Dvě třetiny drinků, které tu nabízí, jsou připravovány ze speciálně sestavené kávy. Chuťově vyvážená směs káv s názvem Ein Berliner (jako berlínské kafe).

Z ulice místo působí velmi nenápadně. Za dveřmi se ale vše mění. Bar, který se jako jazyk táhne celým prostorem, ohromuje tvarem i velikostí. Místnost nicméně nepůsobí nijak stísněně. Vše se pohybuje na hranici kýče, jako například všudypřítomná „Láska“. Tu najdete na zdi v podobě neonového nápisu (ke kterému se po 24. hodině přidává „po půlnoci“), pak jako neonové srdce nebo v odstínu růžové, která svítí všude okolo. Nevkusný prostor přesto není. Vše dohromady dává smysl.

4pokoje mají otevřeno 22 hodin denně, těšit se můžete na 9 různých menu, 4 změny konceptu – a to vše v jedné místnosti. Bar s téměř nepřetržitým provozem vychytává poslední mouchy a chystá se rozjet ostrý provoz. „Momentálně dolaďujeme chod kuchyně, koncem ledna už plánujeme podnik naplno otevřít,“ sděluje personál. Majitelé jsou tajnůstkáři, zatím neprozradili přesný termín oficiálního otevření, každopádně podle všeho je opravdu na co se těšit.

Fotogalerie
14 fotografií