Stavební práce začnou už v pondělí a ulice bude pro dopravu uzavřená, stavba se plánuje po částech. „Nouzový příjezd například pro zásobování, případně pro místní obyvatele, bude možný po dohodě se zhotovitelem ve vazbě na provádění prací, a to na základě povolení. Podmínkou povolení je uvedení kontaktního telefonu, na kterém bude k zastižení řidič pro případ, že bude vozidlo překážet stavbě,“ uvedla Zuzana Šrámková z brněnského magistrátu.

Bude to zmatek

Práce začnou nejprve v úseku mezi ulicemi Úvoz a Čápkova. Teplárny by měly svoji práci dodělat v říjnu. Během této doby bude uzavřená celá ulice. Poté Brněnské vodárny a kanalizace navážou prací v úseku od Veveří po Arna Nováka. Podoba dopravního značení a konkrétních uzavírek se bude měnit dle průběhu prací.

Zavřou i ulici Arne Nováka

Další úseky ulice se začnou opravovat příští rok v březnu a současně se bude pracovat i v ulici Arne Nováka kolem filozofické fakulty, která bude také uzavřená. Na jaře se tu začne pracovat na rekonstrukci plynovodu.

Brno tak pokračuje v koordinaci staveb se svými společnostmi a soukromými investory v kompletní opravě sítí v ulicích, které vznikaly ve druhé polovině 19. století a na začátku 20. století. Infrastruktura je v nich značně zastaralá a náchylná k haváriím.

VIDEO: Brněnské seniorce vletělo do bytu 160 netopýrů.