Nemocnice má přes 900 lůžek a ročně na nich hospitalizuje kolem 27 tisíc pacientů. „Akutně je nutné obměnit asi 20 lůžek především na chirurgických klinikách. Celkem by ale bylo potřeba obnovit asi 390 lůžek, která mají deset a více let. Nejstarší lůžka mají i přes 40 let,“ řekla mluvčí nemocnice Petra Veselá. Letos nemocnice pořídila už 18 lůžek včetně těch za peníze od hokejistů.

Lidé si mohli v dražbě koupit dresy Jaromíra Jágra, Tomáše Hertla, Radka Gudase, Petra Mrázka nebo fotbalového brankáře Petra Čecha a dalších. Výtěžek byl skoro 296 tisíc.

Pořídili jsme osm lůžek včetně příslušenství, jako matrace, nočního stolku a hrazdy na infuzní stojan. Lůžka jsou ve prospěch pacientů, kterým se snažíme zabezpečit pohodlí, ale i ve prospěch personálu, kterému lůžka usnadňují práci,“ řekl ředitel nemocnice Martin Pavlík.

Lůžka jsou umístěná na chirurgické klinice. Cena jednoho se obecně pohybuje kolem 40 tisíc korun i s příslušenstvím. Nemocnici se však díky veřejné soutěži podařilo cenu snížit, a proto mohla koupit za peníze od hokejistů lůžek více.

Video
Video se připravuje ...

Kromě skvělého hokejového zážitku mělo loučení Martina Havláta s kariérou i charitativní rozměr. Dražba dresů vynesla 300 tisíc korun pro nemocnici u svaté Anny  Zdeněk Matyáš