Školka nabídne 75 míst a celkové náklady na její výstavbu vyjdou na 63 milionů, z toho 14 milionů dá město a čtyři miliony městská část. Školka by měla být hotová koncem letošního roku.

Budova bude stát v místě staré školky, která je od roku 2011 kvůli špatnému stavu mimo provoz. Město proto naplánovalo zbourání starého objektu a stavbu nového se třemi třídami pro 75 dětí. Součástí bude i zahrada. Všechny vchody do budovy budou bezbariérové. Sloužit by mohla už v říjnu.

V městské části letos půjde na investice do školských zařízení zhruba 100 milionů korun. Vedle výstavby školky se dají peníze například do rekonstrukcí topení a rozvodů nebo k vyřešení sanace vlhkosti v různých školách i na fasády a střechy.

Ušetří za topení

Pořádné »injekce« se dočká i úrazová nemocnice. Brno za 42 milionů korun zateplí hlavní budovu nemocnice. Součástí bude i výměna oken a rekonstrukce střechy. Objekt pochází ze 70. let minulého století.

„Od té doby to tam stojí, jak to bylo postavené. Je to hlavní budova, kde je lůžkové oddělení. Nejdůležitější je zlepšení podmínek pro pacienty. Objekt se nejen zateplí, ale vymění se také okna a dojde ke kompletní rekonstrukci střechy,“ uvedl primátorův náměstek Petr Hladík.