Úspěch Brnu vyneslo první místo v přístupu veřejné správy a druhé místo v podnikatelském prostředí. V podnikatelském prostředí boduje Brno nejvyšším podílem podnikatelů, právnických osob i podílem malých a středních firem.

„Vedle výborné dopravní dostupnosti se může pochlubit nejvyšším počtem studentů a učňů v celém regionu. V přístupu veřejné správy Brno vyniká především dobrou komunikací a nízkými poplatky,“ uvedl za organizátory studie David Pavlát.

První místo získalo za webové stránky, které obsahují pro podnikatele v přehledné formě vše podstatné. Brno si stojí dobře i v testu elektronické komunikace, kde obsadilo třetí příčku.

Stříbrné Šlapanice si v podnikatelském prostředí zasloužily první a v přístupu veřejné správy páté místo. Za úspěchem stojí podle odborníků především vyvážená kombinace parametrů podnikatelského prostředí. Mají nejvyšší přírůstek obyvatel, nízký index stáří, nízkou dlouhodobou nezaměstnanost, vyšší podíl podnikatelů, vyšší nárůst ekonomických subjektů i vyšší podíl malých a středních firem.

Třetí Slavkov u Brna má v kraji nejnižší dlouhodobou nezaměstnanost, s čímž ladí i vyšší přírůstek obyvatel a nárůst ekonomických subjektů. Město též nabízí nižší ceny stavebních pozemků, na nízké úrovni udržuje daň z nemovitosti.

VIDEO: Jiří pracuje od dvanácti let. V šestnácti ho soud zplnoletnil a začal podnikat.

Video
Video se připravuje ...

Jiří pracuje od dvanácti let. V šestnácti ho soud zplnoletnil a začal podnikat Blesk TV