Od regionálního muzea v Litomyšli se nám podařilo zapůjčit výstavu historických počítačů. Díky tomu zde máme výpočetní techniku už od Atari a Didaktiků, tedy od 80. let minulého století,“ uvedla Sylvie Vymyslická zástupkyně ředitele Muzea pod vodárnou v Břeclavi.

Zajímavostí určitě je, že pořadatelé pro návštěvníky připravili tzv. pařanské doupě. „Přibližně na desítce starých počítačů si zájemci mohou zahrát: Pac-Mana, Space Invaders, Prince of Persia, Cannon Fodder, Street Fighter II, Dynablaster, Lemmings nebo například Vroom,“ upřesnila Vymyslická.

Zatímco většinu exponátů si zájemci mohou tzv. ochytat, některé zůstanou jen vystavené. „Perličkou je první předchůdce notebooků na světě, Epson z roku 1982,“ upřesnila zástupkyně muzea.

Výstava je pro veřejnost přístupná každý den kromě pondělí  od 10 do 17 hodin. Ve městě zůstane do 25. března a podle organizátorů se na ni již nyní houfně hlásí školy z regionu.

VIDEO: Dnešní hry mají dokonalou grafiku a vytvářejí iluzi skutečné akce. To hry před rokem 2000 nabídnout nenohly. Nicméně i tak na ně tisíce pařanů dodnes rády vzpomínají.

Video
Video se připravuje ...

Star Wars Battlefront trailer Oficiální zdroj/Gamescom/Youtube.com

Fotogalerie
9 fotografií