Opravy se postupně promítnou do odjezdu vlaků. V úsecích Veselí nad Moravou – Strážnice, Veselí nad Moravou – Uherský Ostroh a Veselí nad Moravou – Velká nad Veličkou (Vrbovce) bude zavedena náhradní autobusová doprava. Změny tak nepoznají pouze cestující ve směru do/z Brna.

Rekonstrukcí dojde k modernizaci důležité železniční stanice ve Veselí nad Moravou včetně zřízení dálkového řízení železničního provozu z CDP Přerov. Dojde rovněž ke zvýšení úrovně bezpečnosti a plynulosti drážní dopravy,“ popsal hlavní smysl modernizace mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Marek Illiaš.

Železničáři zrekonstruují nástupiště a opraví koleje č. 4 až 13. Dalších 13 kolejí zanikne. „Dojde tak i k navýšení rychlosti na nádraží i v oblouku ve směru na Bzenec ze 70 na 80 km/hod.,“ upřesnil mluvčí SŽDC.

Součástí rozsáhlých oprav bude i oprava výpravní budovy, podchodu a zřízení kamerového systému. Modernizován bude rozhlas pro cestující a informační zařízení. Celkové náklady budou 1,1 miliardy korun, z toho příspěvek z Fondu soudržnosti EU je 892 078 421 korun,“ doplnil Illiaš.

Video
Video se připravuje ...

Nádraží ve Veselí nad Moravou prochází modernizací, která potrvá až téměř do konce příštího roku. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
6 fotografií