Během tříměsíční opravy, která potrvá až do 10. září, bude většina vlaků zastavovat v Židenicích, další pak ve stanici Brno dolní nádraží nedaleko autobusového terminálu Zvonařka a v Králově Poli. Rekonstrukce přijde na 170 milionů a je největší v Brně za posledních několik desetiletí!

Dopravní podnik města Brna posílil během této železniční výluky své spoje. Cestující budou přepravovat tramvaje nové linky P6 od královopolského nádraží na Nové Sady a autobusy mezi dolním nádražím na Rosické a hlavním nádražím. Posíleny budou tramvajové linky číslo 2 a 3 jedoucí v blízkosti židenického nádraží. V těchto i v některých dalších tramvajích a autobusech budou platit vlakové jízdenky.

Kvůli opravám hlavního nádraží budou některé vlaky vyjíždět, nebo končit v Židenicích. „V noci z pátku na sobotu a ze soboty na neděli bude k nočním vlakům S2 (trať Křenovice – Brno – Blansko – Březová nad Svitavou) a S3 (Níhov – Brno – Břeclav) s odjezdem v 0:45 ze Židenic veden z hlavního nádraží zvláštní autobus,“ avizuje zajištění spoje na svých stránkách Integrovaný dopravní podnik Jihomoravského kraje (IDS JMK).

„Do konce června 2017 budou probíhat výluky na trati Brno – Jihlava. V červenci a srpnu bude zastaven provoz v úseku Tišnov – Vlkov u Tišnova, a to kvůli opravě tunelů a části stanice Řikonín. V červenci a srpnu si právě probíhající rekonstrukce stanice Kuřim vyžádá navíc jednokolejný provoz v úseku Brno-Královo Pole – Kuřim – Tišnov,“ upozorňuje IDS JMK.

V menší míře se opravy nádraží dotknou i tratí: Břeclav – Brno – Praha a Brno – Veselí nad Moravou. Naopak výluky se nedotknou vlaků R13 (Brno – Břeclav – Hodonín – Olomouc) ani vlaků R8 a R12 (Brno – Vyškov – Olomouc/Bohumín).

VIDEO: Pohled na Brno hlavní nádraží a tzv. dolní nádraží z AZ Tower.

Video
Video se připravuje ...

Pohled na Brno hlavní nádraží a tzv. dolní nádraží z AZ Tower Hynek Zdeněk

Fotogalerie
4 fotografie