Nejvíce vidět bude zřejmě nová expresní linka E56. Je totiž určena pro zlepšení dopravní obslužnosti bohunického kampusu, bohunické nemocnice a Technologického parku včetně areálu VUT.

 „Povede po trase a zastávkách Nemocnice Bohunice – Univerzitní kampus – Pisárky – Královo Pole, nádraží – Podnikatelská – Edisonova – Technologický park. V provozu bude ve špičkách pracovních dnů a pojede v intervalu 15 minut,“ uvedla mluvčí DPMB Barbora Lukšová.

Brno nově zavádí spojení mezi Židenicemi a Komárovem. „Zřizujeme zastávky Škrobárenská a Černovické nábřeží. Díky tomu linka 64 obslouží dosud neobsluhovanou jižní část ulice Masné, obchodní komplexy Ponávka, Industra a areál bývalých mrazíren,“ doplnila Lukšová.

Prodloužením vybraných spojů linky 10 DPMB výrazně zlepší dopravní obslužnost centra Spielberk Office a Justičního paláce. Uleví se i cestujícím na expresní lince E50, kde se interval zkrátí na 15 minut.

„Díky nákupu nových a rekonstrukci starých tramvají dojde k výraznému zvýšení garantovaných nízkopodlažních spojů, především na linkách 2 a 5. U linky 1 počítáme s přednostním nasazováním velkokapacitních souprav,“ doplnila mluvčí DPMB.