Ve čtvrtek došlo v Kyjově na jihu Moravy ke krutému zločinu. Podle informací od policie Tomáš B. (41) údajně uškrtil svou choť a matku dvou dětí Michaelu (†40). Tělo naložil do auta a zakopal ho na pozemku bývalé cihelny u Bohuslavic. Doznal se a soud na něj uvalil vazbu.

Tomáš je podle sousedů mužem dvou tváří. „Když jsem ho potkala, vždy se mile usmál a prohodil pár slov. Nikdy bych do něj neřekla, že je násilník,“ řekla jedna ze sousedek z ulice, v níž rodina se dvěma dětmi (10 a 9) bydlí. Ti z okolí domu ale věděli své.

Policie tam častokrát zasahovala. Vždy to bylo poté, co Tomáš napadl Míšu. Naposledy ji zmlátil před týdnem. Měla zraněnou ruku. Byla kvůli tomu v pracovní neschopnosti,“ řekla kamarádka zavražděné, která si přeje zůstat v anonymitě. Policisté podle ní vždy přijeli, a když se situace zklidnila, zase odjeli. „Po žádném napadení ho nikdy z domu nevykázali. Míša je přitom o to žádala,“ tvrdí žena. 


Když se dcerka bojí svého táty

Násilí bylo podle kamarádky nejen časté, ale i děsivé. „Dcera (10) proto v domě vůbec nebydlela. Žila u své babičky. Z táty měla panickou hrůzu,“ vysvětlila. Proč policie nebyla razantnější, zůstává otevřené. „Nemůžeme se nyní k tomu vyjadřovat, protože je to součástí vyšetřování,“ vysvětlil mluvčí policie Bohumil Malášek. 

Míša byla proti pevně stavěnému manželovi ve velké nevýhodě. Neměla jeho fyzické dispozice a po pracovním úrazu navíc přišla o prsty na jedné ruce. „Vyrůstala tady v ulici od dětství. Rodiče jí postavili pár desítek metrů od jejího rodiště dům, do kterého se pak s Tomášem nastěhovali,“ líčí sousedka. „Když se s ním chtěla kvůli jeho násilné povaze rozvést, žádal velké vypořádání. Snažil se tak rozvodu zabránit,“ dodává zdrcená žena.

Netušila, čeho je schopný

Michaela podle všeho ještě ve čtvrtek 2. května komunikovala přes sociální síť s bývalým spolužákem. Působila bezstarostně. Na druhý den ráno už ležela zahrabaná v zemi u bývalé cihelny. Ten, kdo ji zbavil života, ji ukryl necelý kilometr od svého domu.

Tomáš se podle státní zástupkyně Evy Žďárské k vraždě přiznal. „Policii ukázal, kde tělo zahrabal a spolupracuje při vyšetřování. „Řekl, že manželku zabil, protože neunesl plánovaný rozvod,“ uvedla Žďárská. Hodonínský soud rozhodl, že až do vynesení rozsudku bude Tomáš stíhán vazebně. Hrozí mu 20 let vězení, nebo až výjimečný trest.

Fotogalerie
10 fotografií