Chata začala hořel půldruhé hodiny před půlnoci. Na místo dorazili jako první strážníci. „Uviděli dvě ženy a dva muže zmateně pobíhající u chatky pár metrů od hořícího lesa. Mezi praskáním dřeva se ozýval štěkot psů a bolestivé výkřiky,“ popsala situaci mluvčí brněnských strážníků Tereza Kadrnožková. Oheň navíc přeskočil i na okolní les.

Na místo vzápětí spěchali hasiči a „v závěsu“ za nimi záchranáři. „Nevěděli jsme, kolik je tam zraněných. Proto jsme vyslali na místo raději pět posádek,“ uvedla mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Popálení lidé nutně potřebovali pomoc. „Mladá žena měla popáleniny třetího stupně a nadýchala se kouře. Na řízené plicní ventilaci ji přepravili na popáleninové centrum bohunické nemocnice. Tam skončil i muž, který utrpěl popáleniny druhého stupně a také se nedýchal zplodin,“ dodala Bothová.

Hasiči bojovali s ohněm a zároveň pomáhali společně se strážníky v nepřístupném terénu zdravotníkům s transportem pacientů. „Co bylo příčinou požáru a jaký je rozsah škod, je předmětem vyšetřování,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.