Metalisté zkoušejí každé pondělí a ve čtvrtek poblíž nádraží ve Vranovicích. Nenechavci si minulý týden počkali na pauzu mezi zkouškami a zkušebnu vykradli. „Ztratila se kompletní bicí souprava, kytara a tři zesilovače,“ posteskl si kapelník a zakladatel skupiny Marek Veselý.

Výše škody? Přes 200 tisíc. Kapela má ovšem ještě jeden problém. S čím bude hrát v nejbližší době na domluvených koncertech? „Můžeme si vypůjčit, ale vlastní je vlastní. Vypadá to, že něco odložíme,“ řekl Veselý.

Štěstí v neštěstí

Alespoň trochu zlepšil muzikantům náladu nález bicí soupravy v hodnotě 100 tisíc. U Přibic si ji zloději zřejmě nachystali na převoz, jenže měli smůlu. U pole ji spatřil chodec, přišlo mu to divné a zavolal policii. „Bicí souprava byla na přívěsném vozíku, který byl rovněž ukraden,“ potvrdil policista David Chaloupka.

Podle kapelníka šli zloději najisto. Kytaru a zesilovače se pokusí prodat pod rukou. „Zkušebna je na frekventovaném místě u nádraží. Občas se tam motají i podivné figurky,“ řekl Veselý.

Fanoušek: Satan jim to spočítá!

Fanoušci okradené kapely pociťují stejné rozhořčení jako samotní muzikanti. Vzkazy zlodějům na sociálních sítích tomu odpovídají. „Okrást muzikanty, totální srabárna!" zní jeden z nich. Další metalista má jasno. „Satan jim to spočítá!"

A po čem kapela i policie pátrají? Jde o kytaru Dean Razorback a zesilovače Marshall Valvestate VS100 a Engl E645 Powerball.

Fotogalerie
9 fotografií