Když majitelé k chatce u obce Horní Břečkov na Znojemsku přijeli, pojali podezření, že je uvnitř zloděj. Ihned zatelefonovali na linku 158 a do rekreačního objektu vůbec nešli.

„Postupovali správně, protože tím pachatele nevyrušili. Nezvaného hosta překvapili až přivolaní policisté přímo v jedné z místností. Stál tam zády s kapucí na hlavě a odmítal se otočit,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

To už situaci jistil i psovod se psem. Když neznámý muž udělal prudký pohyb proti policistům, pes zasáhl. Svalil chlapíka na pohovku a dal mu najevo, kdo je pánem situace.

Razantní zákrok byl na místě, policisté u zloděje objevili nože a pepřový sprej. Nakonec se ukázalo, že mají před sebou známou firmu z Vyškovska s bohatou trestní minulostí.

Deset vloupaček na krku

„V srpnu loňského roku si odpykal trest odnětí svobody za krádeže a poškození cizí věci. Od té doby zřejmě figuruje v desítce dalších vloupání do rekreačních objektů,“ dodala policistka.

Jak se ukázalo, recidivista si užíval pohodlí cizích domovů na Vyškovsku, Znojemsku, Blanensku, Hodonínsku, Brněnsku a Uherskohradišťsku. Nadělal škodu za 200 tisíc korun, pokaždé totiž vylomil dveře nebo okna. S dalšími zlodějskými nájezdy má utrum, soud jej poslal do vazby.

Video: Policejní pátrání po uprchlíkovi