Násilník, který strávil jedenáct let v kriminálech a poslední čtyři roky se s deviací léčil ambulantně, ženě jen pár metrů od domu zacpal ústa a odvlekl na temné místo za kontejner s odpadem.

Slečna se takřka jistému znásilnění bránila. „Poškrábala útočníka v obličeji a při potyčce mu strhla řetízek z bílého kovu,“ řekl policista Bohumil Malášek.

Podařilo se jí i trochu vysmeknout a křičet o pomoc. Zoufalý nářek uslyšeli dva muži. Aniž by museli zasáhnout, pachatel se lekl a zdrhnul. Zraněnou ženu musela převézt přivolaná sanitka do nemocnice.

Řetízek ho usvědčil

Při vyšetřování případu se stal hlavním vodítkem právě stržený řetízek s přívěskem, na němž byla vyryta dvě jména. Analytická práce kriminalistů slavila úspěch, již za půldruhého dne vyrazili pro pachatele. „Na jeho zatýkání se shodou okolností podílel i kriminalista, který vyšetřoval mužovy násilnické případy z přelomu století,“ poznamenal Malášek.

Agresor, který se od jara se svými běsy a úchylkami léčil ambulantně a pravidla léčby porušil, je znovu pod zámkem. Policie jej bude stíhat vazebně.

VIDEO: Šílenec rozbíjel, co se dalo, pak hrozil sebevraždou: Pobodal se na střeše školy.