Kličkující vůz zastavili loni v dubnu celníci, přístroj naměřil profesionálnímu řidiči 3,17 promile. Slovinec se neudržel na nohách, ze země ho zvedali čtyři muži zákona. Před cestou si prý dal sendvič, který zapil domácí pálenkou. V těžké opilosti ujel po D2 celých 74 kilometrů!

„Je pravda, že jsem řídil pod vlivem alkoholu, nevím, proč jsem to udělal. Jsem idiot,“ vypověděl slovinský řidič na policii poté, co se prospal na záchytce. Původní rozsudek břeclavského okresního soudu si nevyslechl, stejně tak nepřišel k odvolacímu jednání v Brně. Kam zmizel, netuší ani jeho obhájce.

„Rozsudek se mu nepodařilo doručit. Kde se nachází, netuším,“ řekl obhájce Jaroslav Cejnar.

Neuvěřitelné video

Tragikomické video, které při zadržení opilého šoféra pořídila policie, obletělo Česko. Slovinec z kabiny doslova vypadl, dlouhé minuty seděl na trávníku. Jednomu z celníků se ho zželelo a zavázal mu tkaničku na botě. Poté čtyři strážci zákona opilce zvedli a vrávorající postavu doprovodili ke služební dodávce. 

„Jde o naprostou bezohlednost. Řidič s třináctiletou praxí jede v těžké opilosti po dálnici. Ohrozil životy desítek lidí,“ vysvětlila soudkyně Hana Kleinová, proč senát řidičovo odvolání proti původnímu rozsudku zamítl.

Fotogalerie
6 fotografií