Poprvé zasahovala přivolaná hlídka u dopravní nehody poblíž obce Rudlice. Třiapadesátiletý muž ze Znojemska tam se Škodou Felicia nacouval do betonového poklopu studny, který tím sice nepoškodil, ale byl přistižen majitelem.

„Vzhledem k tomu, že muž za volantem jevil známky opilosti, přivolal majitel studny policii. Jeho podezření se potvrdilo. V krvi řidiči proudilo 3,27 promile alkoholu. Nárazem do betonového krytu si způsobil na vozidle škodu asi pět tisíc korun,“ popsala případ policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Druhého opilce stopli znojemští strážníci na Pražské ulici a s podezřením na trestný čin předali republikové policii. Jednalo se o devětačtyřicetiletého muže ze Znojemska, který projížděl městem v mercedesu krátce před desátou hodinou večerní. Displej alkohol testeru ukázal hodnotu 3,42 promile.

Hrozí jim vězení

Oba hazardéři přišli na místě o řidičák a domů si museli zajistit náhradní dopravu. Další nepříjemnosti jsou na cestě. „Jsou důvodně podezřelí z ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim podle trestního zákoníku hrozí až rok odnětí svobody, peněžitý trest a zákaz činnosti,“ upozornila mluvčí.

VIDEO: Řidič fabie ve Znojmě nadýchal 2,3 promile.