Spravedlnosti unikal plných deset měsíců. „Muž se ukrýval velmi sofistikovaně, měl velmi dobrou znalost policejní práce. Aby zakryl svoji pravou totožnost, užíval padělané doklady, kterých měl kompletní sadu,“ konstatovala mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

Takřka dokonalé doklady

Občanka, tramvajenka, evropský průkaz zdravotního pojištění, dokonce čtenářský průkaz. Nad „zručností“ podvodníka uznale pokývali hlavou i kriminalisté, padělané doklady vypadaly jako pravé.

„Uspěl s nimi i v bankách, kde mu na jejich základě vystavili platební karty,“ podotkla policistka. Podvodník totiž vystupoval jako podnikatel, běžných policejních kontrol se vůbec neobával.

Rostoucí sebedůvěra odsouzeného podvodníka však nakonec zradila. „Zadržen byl v uplynulých dnech v jednom z brněnských obchodních center,“ potvrdila Blesku policejní mluvčí.

Muž, který má kriminální minulost, skončil ve věznici. Kromě pětiletého trestu mu navíc hrozí, že za vyhýbání se nástupu za mříže vyfasuje další tři léta navrch. Kriminalisté navíc zjišťují, zda během uplynulých měsíců neuplatnil svou „profesi“ a někoho dalšího nepodvedl.   

VIDEO: Policisté hledají podvodníka, který připravil svou oběť o 900 tisíc.

Fotogalerie
4 fotografie