Ke zmizení chlapce došlo v okamžiku, kdy žena při  procházce na chvíli nedávala pozor. Najednou zjistila, že její hoch je pryč a nereagoval přitom na žádné volání. Jako by se po něm slehla země. Vyděšená matka okamžitě prohledávala okolí, přičemž se k ní přidalo i několik dalších lidí. Vše ale bylo marné.

Když bylo pátrání neúspěšné, obrátila se žena na policii. „Okamžitě jsme zorganizovali pátrací akci, do níž se postupně zapojilo téměř pět desítek policistů,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Hledání ztraceného dítěte skončilo po dalších dvou hodinách šťastně. „Chlapce našel policista se služebním psem na okraji lesa. Byl hodně vyděšený, ale nezraněný. Záchranáři ho přesto raději vyšetřili a v podvečer vrátili zpět matce,“ dodal Malášek.

VIDEO: Při pátracích akcích v terénu vytvářejí policisté vždy rojnice, aby jim nic neuniklo. Při pátrání po Pavle Zálešákové z Kyjovska ale bohužel ani tato taktika nepomohla.

Video
Video se připravuje ...

Tři desítky policistů pátraly v pondělí 15. května 2017 v okolí Nechvalína po pohřešované Pavle Zálešákové (42). Do akce se zapojili i potápěči. Hynek Zdeněk