„Na místě byl agresivní dlužník, který vyhrožoval exekutorům. Ti proto povolali hlídku policie. Muž a žena byli agresivní i vůči ní,“ uvedla mluvčí policie Kamila Haraštová.

Na místo proto přijel policejní vyjednávač. Ale ani hodinové vyjednávání k ničemu nevedlo. Přivolaná tak byla speciální zásahová jednotka, která do obce přiletěla vrtulníkem.

Pak už to šlo rychle. Zásahovka měla situaci pod kontrolou za několik minut. Součást akce byly i tzv. ohlušky, které bouchnou a odvádí pozornost. Právě to mohlo ve svědcích události vyvolat dojem, že se na místě střílí.

„Muž a žena jsou nyní v policejní cele,“ dodala Haraštová. Kvůli otevřenému plynu v domě hrozilo, že může dojít k výbuchu. Na místě tak zasahovali i plynaři.

„Ti lidé neměli v obci dobrou pověst. Dlužili prý snad za všechno, za plyn, za elektřinu…,“ řekl jeden ze sousedů.

Podle dalšího ze sousedů pár bydlel v domku zhruba sedm let. „Problémy jsem s nimi neměl, ale vím, že si pořád půjčovali. Takové ty rychlé půjčky. Ti exekutoři přijeli i se stěhovacími vozy, takže asi nešlo jen o zabavení majetku, asi je jeli už definitivně vystěhovat," mínil muž.

Fotogalerie
8 fotografií