A právě sextet vedený mladíkem padl strážníkům do oka. Na ulici 17. listopadu se všichni nasoukali do škodovky a vyrazili  na cestu. Ta skončila po pouhých 300 metrech, jedna z hlídek se rozhodla posádku pro jistotu zkontrolovat. Výsledek dechové zkoušky u řidiče nepřekvapil.

„Přístroj u sedmadvacetiletého muže ukázal 2,3 promile. Navíc se přiznal, že má uložený zákaz řízení,“ shrnul mluvčí znojemských strážníků Petr Hladký. Ten mu přitom soud vyslovil už v roce 2015.

Alkohol, pervitin, kokain

Zatímco řidičova společnost se mohla vydat domů po svých, hazardér putoval na služebnu státní policie. „Test na zjištění přítomnosti drog prokázal, že usedl za volant také pod vlivem pervitinu a kokainu," doplnila policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

 

Hrozí mu stíhání za maření výkonu úředního rozhodnutí a za ohrožení pod vlivem návykové látky.

Chytili ho s pivem v ruce

Další „šofér“ se v neděli v noci na projížděl Znojmem pro změnu s lahví piva v ruce. Všimla si ho však hlídka a vyrazila v jeho stopách. Na Mariánském náměstí došlo na dýchání a bylo hned jasno – muž nafoukal přes 2 promile. Zbytek noci strávil vysvětlováním na policejní služebně, i jemu hrozí stíhání pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. 

 

Fotogalerie
5 fotografií