Jack russel teriéři se ztratili v pátek večer v Tkalcovské ulici před hypermarketem, kam je uvázal jejich majitel. „Když se vrátil z nákupu, zůstala po nich jen upálená vodítka. Podle svědků s nimi odešli dva muži,“ uvedla mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Majitel se jim okamžitě vydal po stopě. Uspěli ale až strážníci. „Hlídka našla psy se dvěma muži. Oba (27 a 24) hlídce tvrdili, že je našli volně pobíhající na břehu řeky, a tak si je vzali,“ řekla mluvčí strážníků s tím, že psům už scházely známky na obojcích. Později jednu z nich našla všímavá žena. „Jelikož hodnota psů byla vyšší než 15 tisíc korun, bude se případem zabývat policie,“ upřesnila Kadrnožková.

Po dvou jack russel teriérech zůstaly před hypermarketem v Brně jen upálená vodítka.
Autor: Městská policie Brno

Z venčení s opatrovníkem (44) byl v sobotu pořádně vystrašený staford na Cejlu. „Muž podle svědků na psa křičel a surově ho bil kovovým vodítkem. Byl z něj cítit alkohol a nadýchal 1,96 promile alkoholu. Hlídka proto zavolala majiteli psa, a ten si ho přijel převzít,“ doplnila Kadrnožková.

V neděli na sebe upozornil černý srnčí pinč. „Cestoval bez majitele trolejbusem načerno, strážníci jej proto odchytili. Vzápětí se jim ozvala žena, která měla o něj obavu. Utekl jí při venčení v Absolonově ulici. Pinče si proto převzala z útulku,“ dodala mluvčí brněnských strážníků.

Brněnští strážníci pomáhají psům poměrně často. Takto zachránili loni život pořezanému psu.

Video
Video se připravuje ...

Brněnští strážníci včasným a profesionálním zásahem zachránili život pořezanému psovi, měl tepenné krvácení. Městská policie Brno