Hoch utrpěl blíže nespecifikované poškození poté, co ho matka porodila ve Fakultní nemocnici Brno. Tato nemocnice ale žádnému obvinění nečelí. Problémy měly podle obžaloby nastat kvůli tomu, že záchranka převezla matku chlapce do nemocnice v Boskovicích, kde na ni lékař neměl čas kvůli jinému zákroku. Teprve poté proto vezli záchranáři rodičku do Brna.

Rodička byla transportována do nejbližšího zdravotnického zařízení, které nepochybně bylo schopné tu péči zvládnout. Žaloba proti záchrance nemá logiku,“ je přesvědčen advokát záchranky Lukáš Prudil.

Více vysvětlování ale asi čeká nemocnici v Boskovicích. Ztratil se tam totiž záznam z kardiotokografie, kterou v Boskovicích provedli jako jediné vyšetření rodičky. „To samo o sobě ale neznamená, že nemocnice poškodila zdraví chlapce,“ je přesvědčen právní zástupce nemocnice Pavel Svoboda.

Případ se tak opět vrací k okresnímu soudu a chlapec zastoupený matkou tak opět může žádat jednorázového odškodnění bolesti a snížení společenského uplatnění ve výši 198 000 korun. Má celoživotní následky plynoucí z nedostatku kyslíku před porodem.

VIDEO: Před nedávnem se Ústavní soud zastal i muže, který si hned první den v práci uřezal 4 prsty.

Video
Video se připravuje ...

Ústavní soud se zastal muže, který první den v práci přišel o čtyři prsty. Líčení se tak vrací opět na úplný začátek. Hynek Zdeněk