Stačilo jen pár sekund a pro řidiče nákladního auta se štěrkem byla slunečná neděle posledním dnem v životě. „Bratr vyběhl z auta a snažil se šoféra vytáhnout. Zoufale mlátil do skla, které ne a ne povolit. Křičel. Jeho rány naštěstí řidiče probraly. Přišel k sobě a z auta se vyškrábal. V poslední vteřině. Vzápětí byl celý vůz v plamenech,“ popsala dramatické okamžiky sestra zachránce.

Sám Jaroslav, který je řemeslník z Hradce Králové, publicitu odmítá. Po příjezdu záchranářů nasedl do auta, kde celé drama sledovala jeho rodina, a odjel domů.

To už na místě havárie operovali hasiči. K ošklivé bouračce se sjelo hned sedm záchranářských sborů!  „Hořící automobil jsme uhasili a přečerpali 120 litrů nafty, aby nevytekla do lesa,“ řekl hasič Filip Venclovský.

Šofér, který se právě znovu narodil, skončil v péči záchranářů. „Muže jsme převezli na traumacentrum bohunické nemocnice, vyvázl s lehkým zraněním,“ řekla Blesku mluvčí záchranky Michaela Bothová. „Zkouška na alkohol u řidiče byla negativní," poznamenala policistka Kamila Haraštová.

VIDEO: Školák (15) zachránil dívku (11) před utopením.

Fotogalerie
4 fotografie