Mladík se podle svědků pustil zcela bezdůvodně do penzistky (68). „Povalil ji na zem a tahal za vlasy,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba.

Potom se útočník pustil i do potyčky  s řidičem autobusu, který přispěchal ženě na pomoc. Měl však smůlu, vozem jeli do práce ještě dva řidičovi kolegové, kteří výtržníka společně zpacifikovali. Vzápětí přijela na místo hlídka městské policie.

„Pětačtyřicetiletý řidič ani osmašedesátiletá žena neměli viditelná zranění, zmínili však, že sami vyhledají lékaře,“ uvedl Šoba. Podle mluvčí dopravního podniku Barbory Doležalové si šofér stěžoval na bolest zad.

Vzhledem k průběhu události přivolali strážníci republikovou policii. Hlídka událost nevyhodnotila jako trestný čin, agresor se tak bude zpovídat z přestupku proti občanskému soužití, za který může vyfasovat až dvacetitisícovou pokutu.

Podle mluvčí dopravního podniku mají podobné případy shodného jmenovatele. Ve většině z nich dochází k porušení přepravních podmínek například konzumací alkoholu ve vozech nebo nevhodným chováním. Řidič poté, co se snaží cestujícího napomenout, nezřídka čelí slovním útokům či přímo fyzickému násilí,“ podotkla Doležalová.  

VIDEO: Agresivní cestující se pustil do šoféra autobusu berlemi.

Video
Video se připravuje ...

Řidiče MHD zbil cestující, vytáhl na něj berle. Aktu.cz