Prolog ještě před spuštěním akce obstaral opilec v Brně. Dodávku VW na Štefánikově ulici řídil dvaatřicetiletý „šofér“ s dvěma a půl promile.

„V průběhu pětihodinové akce zjistili policisté 163 přestupků, z nichž 149 vyřešili na místě blokovou pokutou. Co se týká alkoholu, většině přistižených řidičů ukázal přistroj nízkou hodnotu alkoholu v dechu. Přes jedno promile se dostali dva šoféři,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Blesk na stanovišti hlídky u Tvarožné zaznamenal také kontroly cyklistů. Jeden z nich byl uniformami a pokynem k zastavení natolik překvapený, že zabrzdil až několik metrů za policistou s terčíkem.

„Koukal jste na řídítka, vůbec nesledujete dění na silnici,“ vyčinil mu policista. Mladý muž ale v souboji s přístrojem vyhrál a mohl pokračovat v cestě. „Trochu mě to zaskočilo,“ svěřil se cyklista Blesku.

K mohutné akci jihomoravská policie sáhla po nárůstu alkoholu za volantem v poslední době. Například v centru Znojma se na začátku května „vyznamenala“ žena (43) řídící vůz hodinu po půlnoci s 2,89 promile v krvi.

Fotogalerie
7 fotografií